ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΤΟ ΣΤΕΒΙΑ

ΤΙ ΕΊΝΑΙ Η ΣΤΕΒΙΑ

Η στέβια είναι ένα φυσικό γλυκαντικό με μηδέν θερμίδες που αντικαθιστά τη ζάχαρη και εκχυλίζεται από τα φύλλα του φυτού στέβια. Τα φύλλα στέβιας είναι 30 με 40 φορές πιο γλυκά από τη ζάχαρη και περιέχουν τις δραστικές ενώσεις γλυκοζίτες στεβιόλης και ρεβαυδοϊσίδη. Ο πιο αναγνωρισμένος γλυκοζίτης στεβιόλης είναι ο rebA, που έχει μια φυσική γλυκιά γεύση.

img
img
img

Η στέβια είναι μια φυσική εναλλακτική στη ζάχαρη, με μηδέν θερμίδες, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή και από βιομηχανίες που θέλουν να προσδώσουν αξία στα τελικά τους προϊόντα. Η στέβια ως γλυκαντικό χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες. Τα πιο ευρέως διαδεδομένα προϊόντα στέβιας είναι η κρυσταλλική στέβια και η καθαρή στέβια. Πρόσφατα, στην Ευρώπη και στην Αμερική, οι καταναλωτές και οι βιομηχανίες αρχίζουν να χρησιμοποιούν και τα φύλλα στέβιας, τα οποία σύμφωνα με έρευνες έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την ανθρώπινη υγεία, όπως αντιβακτηριακά και αντιοξειδωτικά οφέλη.

Η στέβια είναι γλυκιά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ορισμένες αναλογίες με τη ζάχαρη, αναλόγως τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Η κρυσταλλική στέβια είναι από 1 έως 5 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη. Η καθαρή στέβια σε μορφή πούδρας, είναι 300 έως και 500 φορές (!) πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και ενδύκνειται καθαρά για βιομηχανική χρήση. Τα φύλλα στέβιας, η κρυσταλλική και η καθαρή στέβια, περιέχουν μηδέν θερμίδες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις βιομηχανίες έτσι ώστε να μειώσουν την θερμιδική αξία των τελικών προϊόντων που παράγουν.

ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΣΤΕΒΙΑΣ

H στέβια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν γλυκαντικό ως εναλλακτική στην ζάχαρη. Εφόσον δεν περιέχει καθόλου θερμίδες, δεν αλλάζει τον γλυκαιμικό δείκτη και δεν μεταβάλλει την πίεση του αίματος. Παράλληλα, η χρήση στέβιας συμβάλλει στον έλεγχο του ουρικού οξέος, διασφαλίζοντας τη σωστή λειτουργία του συστήματος. Τέλος, βοηθάει στον έλεγχο του σωματικού βάρους και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

img
img
img

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Ο πλήρης κύκλος ζωής της παραγωγής στέβιας, από την καλλιέργεια έως τις διαδικασίες κοπής και καθαρισμού, ακολουθεί όλα τα υψηλά Ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας. Οι παραγωγοί της Στέβια Ελλάς, καλλιεργούν το φυτό κατά τη διάρκεια της Άνοιξης στην εύφορη περιοχή της κοιλάδας του Σπερχειού στην Κεντρική Ελλάδα. Το κλίμα της Κεντρικής Ελλάδας είναι μοναδικό για την καλλιέργεια της στέβιας, αφού συνδυάζει ζεστά καλοκαίρια με ήπιους χειμώνες. Ως εκ τούτου, το κλίμα σε συνδυασμό με τους φυσικούς πόρους, το άφθονο νερό και τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας, ορίζουν την Κεντρική Ελλάδα ως την καλύτερη θέση για τα χωράφια μας.

img

Οι καλλιέργειές μας είναι κυρίως βιολογικές. Οι παραγωγοί μας ακολουθούν πρωτοποριακές καλλιεργητικές τεχνικές υπό την καθοδήγηση καταρτισμένων γεωπόνων και ειδικών. Οι γεωπόνοι μας παρατηρούν τις καλλιέργειες μέσα από σένσορες που ελέγχονται από wi-fi και συνεχώς προσδίδουν πληροφορίες για την κατάσταση των φυτών. Η συγκομιδή της στέβιας γίνεται στις αρχές Ιουνίου και αποξηραίνεται σε συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας και αέρα στις αποκλειστικές εγκαταστάσεις μας. Έπειτα, τα φύλλα στέβιας ελέγχονται για την ποιότητά τους, ταξινομούνται, συσκευάζονται και είναι έτοιμα για άμεση παράδοση ή για επεξεργασία σε σκόνη. Η διαδικασία εκχύλισης και καθαρισμού λαμβάνει χώρα στη Γαλλία, σε μία από τις πλέον καινοτόμες βιομηχανίες μεταποίησης στέβιας στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας FSSC2000 και HACCP.

img
img